Швейцарський ніж SWIZA є революційним релізаном легендарного швейцарського ножа. Ергономічна вигнута форма, надійне захоплення, м'яка на дотик обробка та легкий доступ до леза та інструментів роблять його як ніколи зручним і простим у використанні. Виробництво розташоване у Швейцарії.
Форма дотримується вимог функціональності. Новий швейцарський ніж SWIZA має довге (75 мм), надміцне лезо, виготовлене з неіржавкої сталі 440 і загартоване до 57 HRc, ніж легко відкрити лівою або правою рукою завдяки наскрізному прорізу на його лезі. Винахідливо розроблені загартовані інструменти з неіржавкої сталі неабияк покращені: лезо з надійним замком («Liner lock»), що відкривається натисканням хрестика SWIZA та сомельє-штопор калібру 5-перевертів. Інструменти з неіржавкої сталі та накладки високої якості легко чистити й обслуговувати.
Цей швейцарський ніж призначений для того, щоб стати новим стандартом у серії кишенькових ножів і корисним, універсальним і обов'язковим
аксесуаром для тих, хто хоче бути готовим до викликів і пригод, які пропонує повсякденне життя. Він доступний із 4 — м'я різними комбінаціями лез та інструментів.
2016 року на міжнародній виставці Red Dot жюрі було в захваті.
Ніж SWIZA був визнаний як найкращий із найкращих і видатних продуктів цього року та відзначений нагородою «Червона точка». 2016 року цієї вищої номінальної номінації в міжнародному конкурсі було відзначено лише 1,5% від усіх учасників. ( Виробники та дизайнери зі 57 країн зареєстрували приблизно 5200 продуктів). Швейцарський ніж вражений всіма високою якістю дизайну та зробив SWIZA одним із лідерів у міжнародному конкурсі. Конструкція цієї моделі обладнана ножем із надтвердого сталевого неіржавкого сплаву, хрещатою викруткою, що відкріплюється від конструкції пінцетом, двома відкривалами та шиломи. Лезо фіксується в колодці за допомогою впровадженої в конструкцію інноваційної технології — спеціального безпечного замка.
У процесі кування клинка використовується сталь серії «Stainless Steel», що має гарні експлуатаційні характеристики: стійка до температурних перепадів і вологи, практично не затуплюється, має твердість на рівні 57HRC і не піддається впливу харчових кислот.